Overslaan en naar de inhoud gaan
English please

Over ons

ICTU werkt aan een betere digitale overheid

Samen met onze opdrachtgevers realiseren we kwalitatief hoogwaardige digitale dienstverlening. We verbinden kennis aan kunde, en oplossingen aan vraagstukken. Met oog voor de balans tussen techniek en gebruik, tussen innovatie en werkbare oplossingen. Zodat burgers en bedrijven zaken die ze doen met de overheid veilig en makkelijk digitaal kunnen afhandelen.

Als onafhankelijke adviseur binnen de overheid vinden we de juiste mix van expertise voor iedere opdracht. Zo profiteert de overheid én de samenleving.

Bekijk de video voor een korte kennismaking met ICTU.

Hoe we werken

Bij ICTU starten we altijd bij de essentie van het eindproduct: waar is het voor bedoeld en welk doel moet het bereiken? De functie bepaalt de methode, waarbij best practices uit het verleden inspiratie zijn voor nieuwe oplossingen.

Lees meer
Eric Brouwer en Leenhert Stil in gesprek

Voor wie we werken

ICTU’s werkveld is de digitale overheid. We werken in projecten, vanuit vakmanschap, met hart voor de publieke zaak en zonder winstoogmerk. Voor alle overheden: Rijk, provincies, gemeenten, uitvoeringsorganisaties en waterschappen.

Lees meer
Stand up tijdens Agile softwareontwikkeltraject

Bestuur & directie

In het bestuur van ICTU zijn alle overheidslagen vertegenwoordigd. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft statutair bevoegdheden om te sturen op de hoofdlijnen van het beheer van de stichting.

Lees meer

Meer weten?