Overslaan en naar de inhoud gaan

Publicaties

 • 08 feb 2017

  Filmpje Dutch Blockchain Hackathon

  ICTU sponsorde de track 'Reinventing Government' tijdens de

 • 16 jan 2017

  iBestuurmagazine nr 21: 'Je gaat het pas zien als je het door hebt'

  Onlangs verscheen nummer 21 van het iBestuur Magazine. ICTU leverde een bijdrage aan een aantal artikelen in dit januari nummer.

 • 16 jan 2017

  iBestuur magazine nr. 21: Informatiesamenleving en dialoog

  Onlangs verscheen nummer 21 van het iBestuur Magazine. ICTU leverde een bijdrage aan een aantal artikelen in dit januari nummer.

 • 11 okt 2016

  iBestuur magazine | 'Werken met data kan niet zonder beleid'

  Data vormen het levensbloed van organisaties, zeker ook binnen de overheid. Maar ga je als overheidsorganisatie wel goed om met die groeiende hoeveelheid gegevens?
  ‘Data governance’ is geen ‘IT-ding’ maar net zo belangrijk als HR-beleid en daar moeten managers en bestuurders van doordrongen raken.

 • 09 jun 2016

  Maatschappelijke baten van LAA-adresonderzoeken

  Een juist adres in de BRP is belangrijk voor zowel burgers als de overheid. Iemand die op een verkeerd adres geregistreerd staat, kan fraude plegen met bijvoorbeeld uitkeringen of toeslagen. Of hij kan (belasting)schulden en boetes ontwijken. Een goede adreskwaliteit levert niet alleen financiële baten op, ook maatschappelijke. Zo is een goede adresregistratie heel belangrijk tijdens rampen en crisissituaties. Of het tegengaan van overbewoning en onderverhuur. Dat blijkt uit recent onderzoek naar de maatschappelijke baten van LAA-adresonderzoeken.