Overslaan en naar de inhoud gaan

ICTU Café | Digitalisering en aanpak fraude

Evenement

De maatschappij digitaliseert en de overheid biedt meer en meer digitale dienstverlening. Fraudeurs maken misbruik van de mogelijkheden die de digitale wereld biedt. Digitalisering biedt gelukkig ook kansen voor de overheid voor de ontwikkeling van effectievere methodes voor de aanpak van fraude: betere samenwerking, risico-analyse, data-analyse en trendwatching.

Tijdens het ICTU Café van 14 juni verkennen we hoe de overheid fraudebestendig kan blijven in de toekomst. Met experts van onder andere FIOD, Landelijke Aanpak Adreskwaliteit (LAA) en universiteit Twente en met een Go vote-sessie.

Eugenie de Lange (specialist Sociale media, team Strategische Opsporingsinformatie bij FIOD) en Shaastie Dielbandhoesing, (senior data scientist, en projectleider LAA bij ICTU) vertellen hoe zij bij de Belastingdienst en het project LAA, fraude vóór proberen te zijn. Gevolgd door een interactieve Go vote-sessie, met inbreng van professor Theo de Vries, Universiteit Twente.

Over het ICTU Café

Het ICTU Café (#ICTUcafé) is een maandelijks terugkerende bijeenkomst over serieuze zaken van, voor en door medewerkers en relaties van ICTU. Iedere maand staat een inhoudelijk, interessant, en actueel thema centraal. Het ICTU Café start met een prikkelende presentatie of lezing, gevolgd door een paneldiscussie. De bijeenkomsten worden afgesloten met een netwerkborrel.

Datum, tijdstip en locatie

Het ICTU Café is elke 2e dinsdag van de maand van 16.30 tot 18.00 uur bij ICTU in Den Haag. De bijeenkomsten zijn in principe vrij toegankelijk. Met de opmerking dat een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Bezoekers moeten voor aanvang worden aangemeld.

Meer informatie?

Stuur een e-mail naar ictucafe@ictu.nl, onder vermelding van naam, organisatie en vermelding 'ICTU Café'. Let op: bij een bezoek aan het ICTU-pand is een identiteitsbewijs (ID-kaart, paspoort of rijbewijs) nodig om toegang te krijgen.

Aanmelden?

Naam en email
Bedrijfsgegevens
Bericht