Overslaan en naar de inhoud gaan

ICTU Café 19 april

Evenement

Thema was dit keer: innovaties van nu. Tijdens dit ICTU Café werd ook het whitepaper Discipl gelanceerd. Lees het nieuwsbericht of download het whitepaper.

Technologische ontwikkelingen kunnen maatschappelijke vraagstukken vooruit helpen. Er gebeurt al heel veel om ons heen. In dit Café keken we naar een paar van die ontwikkelingen.

Met bijdragen van gastspreker Peter-Bram ’t Hoen, associate professor Bioinformatics, Leids Universitair Medisch Centrum LUMC, o.a. over hoe gewerkt wordt aan de vergroting van de onderlinge uitwisseling van gezondheidsdata.

En een terugblik op de Dutch Blockchain Hackathon in februari waar diverse teams werkten aan ‘Reinventing Government’ en aan nieuwe oplossingen voor bestaande vraagstukken.

In dit Café gaven we een doorkijkje naar hoe dergelijke oplossingen er nu en straks uit kunnen zien, inclusief een uitleg over het concept Discipl dat ICTU in dit kader uitwerkt en waar blockchain technologie onderdeel van is.

Tijdens de bijeenkomst is het whitepaper over Discipl gelanceerd, een vervolg op het eerdere whitepaper van ICTU over Blockchain.

Binnenkort volgt een verslag van deze bijeenkomst!