User Experience

Dienstverlening die aansluit bij de behoeften van eindgebruikers

Van meer gebruiksvriendelijke processen profiteert iedereen. Want zodra het regelen van zaken, registraties en aanvragen voor eindgebruikers een stuk natuurlijker wordt, nemen gebruikersvragen en fouten af. ICTU helpt overheidsorganisaties bij het slim en efficiënt inrichten van hun dienstverleningsprocessen. Op zo’n manier, dat deze écht aansluiten bij de behoeften van burgers, bedrijven en medewerkers. Door de gebruikerservaring – ofwel: de ‘User Experience’ (UX) – te optimaliseren.

Wat we doen

  • ICTU helpt uw organisatie om uw gebruikers in kaart te brengen. En samen met hen naar uw (digitale) dienstverlening te kijken. Waar lopen ze tegenaan? Wat zijn hun verwachtingen, wensen en behoeften? Vervolgens kunt u daar uw processen op aanpassen. Zodat deze eenvoudig, logisch en toegankelijk zijn. En mensen snel en gemakkelijk vinden wat ze zoeken.
  • Het resultaat? Meer tevredenheid én meer efficiëntie. Bij burgers en bedrijven, maar ook bij uw eigen medewerkers.
  • We organiseren en faciliteren ook overkoepelende programma’s, kennisplatforms en communities rond dit onderwerp.

Hoe we werken

  • We brengen, samen met u, het hele dienstverleningsproces in kaart: van beginnende gebruikersvraag tot resultaat.
  • We betrekken van begin af aan gebruikers bij het optimaliseren van uw processen. Want alleen zij kunnen aangeven wat werkt, en wat niet.
  • Bij elke stap die we ontwikkelen, formuleren we aannames die we toetsen bij de doelgroep. Bijvoorbeeld in een panelgesprek. Dit zorgt ervoor dat de processen straks doen wat ze beloven.

Projecten

Gebruiker Centraal

De overheidsbrede kenniscommunity voor een servicegerichte en gebruiksvriendelijke (digitale) overheid.

Optimaal Digitaal

Een platform met tips van experts die de dienstverlening in hun eigen organisatie naar een hoger niveau hebben gebracht.

NL Design System

De realisatie van één gezamenlijk design system voor de hele overheid: een bibliotheek vol herbruikbare bouwstenen voor digitale dienstverlening.

Terug naar het overzicht van Diensten.

Meer weten?