Overslaan en naar de inhoud gaan

'The future fast forward', ICTU Inspiratiemiddag 2020

Afbeelding met snelheid en licht

Op 24 september vond de jaarlijkse ICTU Inspiratiedag plaats. De vijfde editie inmiddels, waarin de overheid van nu en van de toekomst centraal staat. Dit keer een online event, in de middag.

THE FUTURE FAST FORWARD’
De overheid van nu en overmorgen

Een middag waarin de ‘fast forward’ ontwikkelingen in de (digitale) technologie in relatie tot maatschappelijke vraagstukken aan de orde kwamen. En waarin ook aandacht was voor de ‘pauze knop’, met vragen over de rol van de overheid en de digitale menselijke maat.

Nick van Breda, host Inspiratiemiddag 2020

Centraal stonden de vragen: hoe kunnen innovaties en technologische ontwikkelingen ons inspireren om anders te kijken naar de ‘wicked problems’ van nu en de toekomst? Om zo bij te dragen aan de oplossing ervan? En wat betekent dit voor de overheid?  

Wiepke Maljers, directeur Advies ICTU en Nick van Breda, host

Tijdens de online Inspiratiemiddag hielden deze sprekers een voordracht:   

  • Nick van Breda vertelde hoe hij innovatie en technologie inzet om maatschappelijke problemen op te lossen. Nick was tevens host gedurende de middag.   
  • Edwin Gardner is toekomstdenker bij Studio Monnik. Hij nam ons mee in toekomstscenario’s, the internet of living things, en de impact van ontwikkelingen op onze samenleving en de rol overheid-burger. 
  • Chloé Rutzerveld is kritisch food designer. Chloé ontwerpt scenario's voor nieuwe manieren van voedselproductie en consumptie. Vanuit het vraagstuk van voedselschaarste in de toekomst: hoe kunnen we daar mee omgaan? 

Meer zien of lezen van de sprekers van deze Inspiratiemiddag? Zie hieronder!

Edwin Gardner, futuroloog

Edwin Gardner

Chloé Rutzerveld, food designer

Chloé Rutzerveld

Nick van Breda

Bekijk ook de impressie van de Inspiratiedag 2019!

Meer weten?