Overslaan en naar de inhoud gaan

Oproep deelname Optimaal Digitaal spel

Publicatie 18 jan 2018

‘Mensen zijn niet rationeel en digibeten bestaan niet’. Dat was de titel van het ICTU Nieuwjaarscafé op 16 januari j.l. Twee stellingen met als vertrekpunt het gedachtengoed van Gebruiker Centraal. Hoe kom je vanuit deze stellingen tot een digitale dienstverlening die ‘mensvaardig’ is.

Dat is soms minder ingewikkeld dan het klinkt. Er zijn inmiddels veel inzichten die daarbij kunnen helpen. In dit ICTU Café nam Victor Zuydweg, adviseur bij ICTU en een van initiatiefnemers van Gebruiker Centraal, deelnemers op inspirerende wijze mee in het verhaal achter deze stellingen.

Zie ook het blog dat ICTU schreef voor het Rathenau Instituut ‘Digivaardige mensen of mensvaardige diensten?’

Uit de presentatie 'Digibeten bestaan niet en mensen zijn niet rationeel'.jpg

Uitnodiging deelname workshopspel Optimaal Digitaal

Tijdens dit ICTU Café deed Victor Zuydweg ook een oproep voor deelname aan het Optimaal Digitaal spel. Optimaal Digitaal, een van de instrumenten die zijn ontwikkeld voor en door de community Gebruiker Centraal, is een digitaal platform voor professionals binnen de overheid die werken aan het verbeteren van (digitale) dienstverlening.

Het platform biedt tips en praktijkvoorbeelden in de vorm van digitale kaarten, gebaseerd op ervaring en kennis van collega’s, van bedrijven en op onderzoek. De centrale gedachte achter alle tips blijkt: zet de gebruiker centraal.

Wat is het workshopspel Optimaal Digitaal?

Het Optimaal Digitaal spel is een workshop in spelvorm dat je met een team of betrokkenen bij een project kunt spelen. Spelenderwijs wordt scherp wat de focus is om in een project de (digitale) dienstverlening te verbeteren. Het spel wordt gespeeld met kaarten van de tips van Optimaal Digitaal. Daarmee gaat men in de workshop ongeveer twee uur aan de slag. De ervaring tot nu toe is dat er verrassend snel wordt doorgedrongen tot de kern, op een prettige, actieve en positieve manier.

Meer informatie over wat het spel kan opleveren of interesse om deel te nemen? Kijk op de website Gebruiker Centraal.

Reactie toevoegen

Laat een reactie achter