Overslaan en naar de inhoud gaan

ICTU Café 13 november 2018: hoe staat het met ons bewustzijn rond informatieveiligheid?

Publicatie 22 okt 2018

Hoe staat het met ons bewustzijn rond informatieveiligheid: hoe gaan we om met privacy en cybersecurity, welke mechanismen spelen hier een rol, en wat kunnen we daarvan leren?

Met bijdragen van onder andere Wouter Moraal en met input van recente inzichten en ontwikkelingen op dit terrein.

Wouter Moraal (MSc) studeerde Media Technology aan de Universiteit van Leiden. Hij onderzocht de mentale belasting van mensen wanneer ze online keuzes maken waarbij privacy een grote rol speelt. Het viel hem op dat bewust design veel voor gebruikers zou kunnen betekenen. Moraal geeft workshops om het bewustzijn over veiligheid en privéleven in de digitale samenleving te vergroten, onder andere in samenwerking met Stichting Gr1p. Daarnaast performed hij als De Privacydokter, en maakt interactieve kunst om de rol van nieuwe technologieën in de maatschappij onder de loep te nemen. Moraal is in zijn vrije tijd actief betrokken bij het Privacy Café en andere initiatieven van Bits of Freedom.

De informatie over het programma van 13 november op deze pagina wordt regelmatig geactualiseerd!

Over het ICTU Café

Het ICTU Café (#ICTUcafé) is een maandelijks terugkerende bijeenkomst waarin steeds een inhoudelijk en actueel thema centraal staat. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor relaties en collega's werkzaam in de digitale overheid. Het ICTU Café start met een prikkelende presentatie of lezing, al dan niet gevolgd door een paneldiscussie. De bijeenkomsten worden afgesloten met een netwerkborrel.

Datum, tijdstip en locatie

Het ICTU Café wordt in principe elke 2e dinsdag van bij voorkeur iedere maand van 16.30 tot circa 18.00 uur bij ICTU in Den Haag georganiseerd, met uitzondering van de zomermaanden juli en augustus.

Het kan ook voorkomen dat het ICTU Café op een andere dag of met een afwijkende aanvangstijd wordt georganiseerd. Op de website wordt altijd de actuele informatie over het eerstvolgende ICTU Café vermeld.

Deelnemen

Wilt u een uitnodiging ontvangen voor ICTU Cafés, dan kunt u zich aanmelden via een berichtje naar ictucafe@ictu.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Meer weten?

Reactie toevoegen

Laat een reactie achter