Overheidsarchitectuur NORA

Uw dienstverlening naadloos aangesloten op de digitale overheid

U werkt hard aan het verbeteren van uw dienst, maar sluit die straks goed aan op uw omgeving? Heeft uw architect voldoende kennis van de Nederlandse overheidsarchitecturen? ICTU is specialist als het gaat om het toepassen van NORA, de basisarchitectuur voor publieke dienstverlening. Wij zetten onze expertise graag voor u in. Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over een goede aansluiting op basisregistraties, of over overheidsstandaarden, netwerken, ketenvoorziening en andere relevante componenten. Nu niet en in de toekomst niet.

Wat we doen

  • In een uitgebreide intake bekijken we samen met u de dienst in haar context. We brengen de relevante kaders en infrastructuur in beeld. Zo schetsen we de positie van uw dienst in het landschap van overheidsdienstverlening.
  • Vervolgens bepalen we samen waar onze expertise u de meeste meerwaarde kan bieden. Of dat nu inhoudt dat we u geheel ontzorgen, uw vaste architect ondersteunen, of alleen een review uitvoeren.
  • We leveren onder andere: project-start-architectuur, enterprise-architectuur of ketenarchitectuur; uitleg, training, advies en ondersteuning over NORA en de toepassing ervan; reviewrapporten met praktische verbeterpunten.

Hoe we werken

  • ICTU heeft volop oog voor uw unieke diensten en positie. Tegelijk kijken we ook vanuit de digitale overheid als geheel. Door die twee te koppelen, zorgen we er niet alleen voor dat u tevreden bent, maar dragen we ook bij aan een betere publieke dienstverlening.
  • We kijken mee met de blik van een goede collega: kritisch, maar ook realistisch en opbouwend. We schuwen niet om problemen te benoemen, maar de focus ligt op het vinden van een passende oplossing.
  • Als beheerder van NORA zien we het uitdragen van kennis daarover als een van onze taken. We leveren dus niet alleen een projectresultaat maar we zorgen ook dat de kennis in uw organisatie landt.

Terug naar het overzicht van Diensten.

Meer weten?