Overslaan en naar de inhoud gaan

ICTU Grand Café 20 juni 2017 'Let's go data'

Nieuws 19 jun 2017

Technologische ontwikkelingen en innovaties zoals (big) data, IoT, algoritmes of robotisering zijn een fact of life. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de verhouding tussen overheid en maatschappij. En hoe kunnen we deze benutten binnen de overheid?

De dataficering van zowel overheid als maatschappij vormt daarbij de kern en biedt enorme kansen. Hoe gaan we met deze dynamiek om, welke ontwikkelingen en toepassingen zien we nu voor de overheid van overmorgen? Dat kwam aan de orde in een inspirerend en druk bezocht ICTU Grand Café op 20 juni in het Mauritshuis.

Frank Buytendijk (Gartner)

Gastspreker was Frank Buytendijk, Research VP & Fellow bij Gartner, en expert op met name de onderwerpen Digital Ethics, Data and Analytics en Digital Society. Buytendijk nam ons mee in de vragen hoe we innovaties en data kunnen gebruiken, passend bij behoeften in de samenleving: wat wel werkt, maar ook wat we als overheid misschien beter niet kunnen doen.

Rapport 'Opwaarderen', Rathenau instituut

Er was ook aandacht voor vragen die de digitalisering van de samenleving oproept. Zoals deze bijvoorbeeld aan de orde komen in het eerder dit jaar verschenen rapport 'Opwaarderen' van het Rathenau instituut. Met een bijdrage van Jurriën Hamer, onderzoeker bij het Rathenau instituut.

Lees ook het artikel 'Publieke waarden en digitalisering' met Jurriën Hamer, spreker tijdens het ICTU Grand Café. In het volgende ICTU magazine volgt een uitgebreidere impressie van deze bijeenkomst.

Reactie toevoegen

Laat een reactie achter