Overslaan en naar de inhoud gaan

Dutch Blockchain Hackathon

Nieuws 10 jan 2017
Poster Blockchain Hackathon

Blockchain lijkt een van de grootste IT-revoluties sinds het internet te worden. Van 10 tot en met 12 februari, vond in Groningen de Dutch Blockchain Hackathon 2017 plaats. Tijdens deze hackathon lanceerden tientallen teams prototypes voor nieuwe, baanbrekende toepassingen op de blockchain technologie waarmee de samenleving slimmer kan worden georganiseerd. En werd met gezamenlijke inspanning gewerkt aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen met internationale potentie. Verschillende teams gingen aan de slag in één van de vijf tracks: internationaal handelen en ondernemen, toekomstige pensioenketen, energietransitie, digitale identiteit en overheidsdienstverlening.

Ook ICTU steunde dit evenement als sponsor van de track ‘Reinventing Government '.

Lees hier de terugblik op de Hackathon.

De winnaar van deze track is Gemeente Zuidhorn.

Blockchain en ICTU

ICTU zet actief in op kennisdeling rond blockchain technologie. Ontwikkelingen zoals blockchain technologie, Big Data en dataficering en DevOps (als nieuwe manier van software ontwikkelen en beheren) zorgen er nu al voor dat we op een hele andere manier om kunnen en moeten gaan met onze digitale overheidsdienstverlening.

ICTU werkt samen met andere partijen aan het opzetten van een blockchainteam voor de rijksoverheid (en mogelijk ook voor gemeenten en provincies). En aan het verder neerzetten en uitbreiden van het blockchainlab.
'Stiekem gaat het helemaal niet om blockchain. Het is de katalysator die ons leert om niet meer in processen met registraties en/of administraties te denken, maar in informatienetwerk(en). In de labomgeving maken we dat leerproces tastbaar.' (Steven Gort, ICTU)
Zie ook het nieuwsbericht op de ICTU-website.

Whitepaper blockchain

In september publiceerde ICTU een whitepaper over blockchain technologie. In dit whitepaper zet ICTU op een toegankelijke manier uiteen wat blockchain inhoudt en welke kansen en mogelijkheden het biedt voor overheidsdienstverlening.
Lees het whitepaper op de website van ICTU.

Reactie toevoegen

Laat een reactie achter