Overslaan en naar de inhoud gaan

BRO wint Innovatieprijs InfraTech 2019

Nieuws 05 feb 2019

De procesinnovatie Geo Kennis op Maat van het BZK programma Basisregistratie Ondergrond kreeg onlangs de InfraTech Innovatieprijs.

De prijs werd uitgereikt door minister Cora van Nieuwenhuizen (IenW). Erik Jan van Kempen, programma-directeur-generaal Omgevingswet en basisregistraties bij BZK en Martin Peersmann, programmamanager BRO, ontvingen de prijs mede uit naam van alle ketenpartners: kennisinstituten (als TNO, WUR, Deltares Universiteit Utrecht en Amsterdam), bestuursorganen (alle gemeenten, provincies, waterschappen en RWS), bedrijven (o.a. Arcadis, Geodan, Future Insight, Movares en Imagem) en partners als ICTU en Kadaster.
 

De prijs is een erkenning voor de innovatieve wijze waarop verschillende samenwerkende organisaties en overheden de BRO bouwen, vormgeven en uitdragen.
Bron: Website Basisregistratie Ondergrond.

ICTU en BRO

ICTU realiseerde voor de BRO het zogeheten Bronhouderportaal. Dit portaal ondersteunt bronhouders en leveranciers bij een efficiënte levering van ondergrondgegevens aan BRO. Deze gegevens zijn de onmisbare basis voor de visualisatie van Geo Kennis op Maat. ICTU heeft voor de landelijke uitrol van het Bronhouderportaal contact met alle gemeenten, waterschappen, provincies en ook met Rijkswaterstaat en alle bedrijven die voor de overheid infraprojecten doen. Zo’n infraproject betreft bijvoorbeeld de aanleg van een weg of de ophoging van een dijk.

 

 

Reactie toevoegen

Laat een reactie achter