Overslaan en naar de inhoud gaan

Blockchain initiatief nodigt gemeenten uit voor pilots

Nieuws 23 jan 2018

'Door de komst van internet, open data en de intensivering van de participatiesamenleving wordt het steeds belangrijker om na te denken over de organisatie van informatie. Technologische ontwikkelingen zoals Blockchain zullen een enorme invloed gaan uitoefenen op de wijze waarop we met die informatie omgaan, ook binnen de overheid. Er is al veel geschreven over dit onderwerp. Voor overheidsorganisaties blijft vaak de vraag: hoe kunnen we op een eenvoudige manier gebruik gaan maken van de mogelijkheden van Blockchaintechnologie?'

Samenwerken

De organisaties Enable-U, BCT-Software, Sphereon en eSpecialisten maakten onlangs melding van hun initiatief om overheden te helpen om met behulp van Blockchaintechnologie samenhangende oplossingen te organiseren en gecontroleerde transacties met burgers uit te kunnen voeren.

ICTU steunt een dergelijk initiatief en brengt - indien mogelijk - als onafhankelijke adviseur binnen de overheid haar kennis in over innovaties en blockchaintechnologie.

ICTU deelt kennis over impact en mogelijkheden technologie

ICTU is betrokken bij meerdere initiatieven op het gebied van technologische innovaties, zoals de toepassing van blockchaintechnologie binnen de overheid. Zo werken we in verschillende proeftuinen samen en delen met overheden kennis bij het verkennen van de impact en mogelijkheden van technologie. Zie ook informatie elders op deze website op de pagina ICTU en innovatie.

Lees ook het ICTU whitepaper over Blockchain (september 2016).

In september 2017 lanceerden we het whitepaper Open source ecosysteem. Een open source ecosysteem waarmee ICTU overheden wil helpen te innoveren met een learn-do-share omgeving en een netwerk van collectieve intelligentie. Dit whitepaper borduurt voort op het gedachtengoed van Discipl (april 2017), technologie voor een samenleving van de toekomst.

Reactie toevoegen

Laat een reactie achter