Overslaan en naar de inhoud gaan

Artikel InGovernment over innovaties met open source

Nieuws 29 mrt 2018

Om overheden te helpen zicht te krijgen op innovatieve en technologische ontwikkelingen en de impact daarvan, lanceerde ICTU in april 2017 het DIStributed Collaborative Information Platform (Discipl). Een platform dat uitgaat van samenwerking, delen en hergebruik van informatie.

Inmiddels wordt een volgende stap gezet: het creëren van een open source ecosysteem rondom dit platform. Overheidsorganisaties proberen op verschillende plekken kennis en ervaring op te doen met de dienstverlening en bedrijfsvoering van de toekomst. In het open source ecosysteem wil ICTU overheden helpen interbestuurlijk, als één overheid, te innoveren met een learn-do-share omgeving en een netwerk van collectieve intelligentie.

InGovernment van maart 2018 publiceerde het artikel 'Samen innoveren voor publieke dienstverlening' door Giulietta Marani en Steven Gort. Dit gaat over de mogelijkheden die technologische ontwikkelingen kunnen bieden en verwijst naar de whitepapers 'Discipl' en de opvolger daarvan 'Open Source ecosysteem'. U vindt deze informatie en de genoemde whitepapers elders op de ICTU-website.

Lees ook het bericht 'Samen leren van innovaties met open source'.

Reactie toevoegen

Laat een reactie achter