ICTU Magazine juni 2017

magazine 16 jun 2017

Over deze editie

In deze juni editie van het ICTU Magazine aandacht voor informatieveiligheid, digitalisering en innovaties en gebruik van Big Data in de kern daarvan. En natuurlijk kort nieuws, publicaties en informatie over evenementen zoals het ICTU Grand Café 'Let's go data' op 20 juni en 'De overheid van nu en overmorgen' op 27 september.
Veel leesplezier!

16 jun 2017

Tussen de oren

Vier jaar duurde het programma iBewustzijn (voorheen Taskforce) dat ICTU uitvoerde in opdracht van BZK. Janine Jongepier en Gino Laan (ministerie van BZK) over wat het heeft opgeleverd en welke uitdagingen er nog liggen.

Lees bericht
18 jun 2017

Samenwerken aan de samenleving van overmorgen

Nieuwe technologische ontwikkelingen hebben grote invloed op de overheid. Niet alleen op haar manier van denken en werken, maar ook op de verhouding tussen overheid en maatschappij. Giulietta Marani en François Vis (ICTU) over de impact van deze ontwikkelingen en hoe we deze kunnen verkennen.

Lees bericht
18 jun 2017

Big Data liefhebbers delen kennis

Over Data in de overheid, 'Let's go data' en het kennisplatform Big Data.

Lees bericht
18 jun 2017

Bewustzijn informatieveiligheid nog steeds een speerpunt

Margot van der Linden (ICTU) zag de aandacht voor iBewustzijn bij overheidsorganisaties groeien, "en dat was ons belangrijkste speerpunt".

Lees bericht
19 jun 2017

Publieke waarden en digitalisering

Tijdens het ICTU Grand Café van 20 juni aandacht voor het rapport ‘Opwaarderen’ dat het Rathenau Instituut in april publiceerde. Een gesprek met Jurriën Hamer, onderzoeker bij het Rathenau Instituut.

Lees bericht

Inschrijven Magazine

Meld u aan voor het ICTU Magazine, en ontvang regelmatig nieuws en inspiratie over ontwikkelingen in de digitale overheid.