Overslaan en naar de inhoud gaan

ICTU Grand Café 20 juni 2017 'Let's go data'

Evenement

Over innovaties en data in de samenleving

Grand Café 20 juni.jpg

Technologische ontwikkelingen en innovaties zoals (big) data, IoT, algoritmes of robotisering zijn een fact of life. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de verhouding tussen overheid en maatschappij. En hoe kunnen we deze benutten binnen de overheid?

De dataficering van zowel overheid als maatschappij vormt daarbij de kern en biedt enorme kansen. Hoe gaan we met deze dynamiek om, welke ontwikkelingen en toepassingen zien we nu voor de overheid van overmorgen? Dat komt aan de orde in het eerstvolgende ICTU Grand Café op 20 juni.

Frank Buytendijk (Gartner)

Gastspreker is Frank Buytendijk, Research VP & Fellow bij Gartner, en expert op met name de onderwerpen Digital Ethics, Data and Analytics en Digital Society. Buytendijk neemt ons mee in de vragen hoe we innovaties en data kunnen gebruiken, passend bij behoeften in de samenleving: wat wel werkt, maar ook wat we als overheid misschien beter niet kunnen doen.

Rapport 'Opwaarderen', Rathenau instituut

Er is ook aandacht voor vragen die de digitalisering van de samenleving oproept. Zoals deze bijvoorbeeld aan de orde komen in het eerder dit jaar verschenen rapport 'Opwaarderen' van het Rathenau instituut. Met een bijdrage van Jurriën Hamer, onderzoeker bij het Rathenau instituut.

Actuele informatie over het programma wordt op deze pagina vermeld.

Informatie en locatie

Dit evenement is bedoeld voor genodigden, werkzaam binnen de (digitale) overheid. Heeft u een bevestiging van uw aanmelding ontvangen, dan bent u van harte welkom vanaf 16.00 uur in het Mauritshuis, Plein 29, in het centrum van Den Haag. Het inhoudelijk programma start om 16.30 en duurt ruim een uur. Aansluitend vindt een netwerkborrel plaats. Wilt u meer informatie of graag een uitnodiging ontvangen? Stuur dan een berichtje naar ictucafe@ictu.nl.

Graag tot ziens!