Overslaan en naar de inhoud gaan

ICTU Evenement | Digitale overheid van de Toekomst

Evenement

28 september 2016


ICTU organiseert in het kader van haar 15-jarig bestaan in 2016 meerdere activiteiten. Op 27 en 28 september verkennen we de grenzen en mogelijkheden van de 'Digitale overheid van de Toekomst'. Inspiratie en kennisdeling over de innovatieve ontwikkelingen en toepassingen in de digitale overheid staan daarbij centraal.

Woensdag 28 september organiseert ICTU in dit kader een evenement waarin we de mogelijkheden verkennen voor de digitale overheid van de toekomst. Met praktijkvoorbeelden uit binnen- en buitenland. Sprekers zijn onder andere Marek Helm (van het Tax office in Estland) en Heiko Vainsalu (verantwoordelijk voor de X road in Estland). Zij delen hun inspiratie en kennis over hoe Estland zich heeft voorbereid op de digitale overheid van de toekomst.

En er is ruimte voor debat in 'De Achterkant van het Privacy Gelijk’, met bijdragen van o.a. Peter Olsthoorn (onderzoeker en journalist), Rutger Rienks (programmamanager Datapunt Gemeente Amsterdam), Marcel van Galen (initiatiefnemer en oprichter van de Qiy Foundation) en Steven Luitjens (ministerie van BZK, directeur DIO).

Naast deze plenaire sessies zijn er zes workshops met verdieping op de ontwikkelingen zoals Big Data (zie ook het ICTU Grand Café op 27 september), blockchain en DevOps.

Dit evenement is exclusief bedoeld voor genodigden en wordt gehouden in Het Spaansche Hof, Westeinde 12, Den Haag.

U leest hier meer informatie over het dagprogramma.

Wilt u meer informatie? Stuur dan een bericht naar ictucafe@ictu.nl.