Overslaan en naar de inhoud gaan

ICTU Café 16 januari 2018 ‘Mensen zijn niet rationeel en digibeten bestaan niet’

Evenement

De titel van het ICTU Nieuwjaarscafé was ‘Mensen zijn niet rationeel en digibeten bestaan niet’

Twee stellingen met als vertrekpunt het gedachtengoed van Gebruiker Centraal. Hoe kom je vanuit deze stellingen tot een digitale dienstverlening die ‘mensvaardig’ is.

Dat is soms minder ingewikkeld dan het klinkt. Er zijn inmiddels veel inzichten die daarbij kunnen helpen.
In dit ICTU Café nam Victor Zuydweg, adviseur bij ICTU en een van initiatiefnemers van Gebruiker Centraal, deelnemers mee in het verhaal achter deze stellingen.

Zie ook het blog dat ICTU schreef voor het Rathenau Instituut ‘Digivaardige mensen of mensvaardige diensten?

Tijdens dit ICTU Café deed Victor Zuydweg ook een oproep voor deelname aan het Optimaal Digitaal spel. Optimaal Digitaal, een instrument dat is ontwikkeld voor en door de community Gebruiker Centraal, is een digitaal platform voor professionals binnen de overheid die werken aan het verbeteren van (digitale) dienstverlening.

Zie voor meer informatie over deze oproep het bericht elders op deze website.

Datum, tijdstip en locatie

Het ICTU Café wordt in principe elke 2e dinsdag van bij voorkeur iedere maand van 16.30 tot 18.00 uur bij ICTU in Den Haag georganiseerd, met uitzondering van de zomermaanden juli en augustus.

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor relaties en collega's werkzaam in de digitale overheid. Meer informatie over het ICTU Café vindt u elders op deze website. Wilt u een uitnodiging ontvangen voor ICTU Cafés, dan kunt u een berichtje sturen naar ictucafe@ictu.nl.