Overslaan en naar de inhoud gaan

ICTU Café 11 februari 2020 – Digitale dienstverlening in Europa met gast Minister Karu (Estland)

Evenement

Het ICTU Café van 11 februari stond geheel in het teken van ontwikkelingen rond digitale dienstverlening in Europa. Informatie uitwisseling tussen Europese landen en de Single Digital Gateway Regulation waren onderwerpen die uitgebreid aan de orde kwamen. 

Special guest was Kaimar Karu, Minister of Foreign Trade and Information Technology of the Republic of Estonia sinds november 2019. Mr. Karu ging in op de Single Digital Gateway, en vertelde over de bijzondere samenwerking tussen overheid, private partijen en wetenschap in Estland, en over de samenwerking tussen Estland en Nederland binnen Europa.

Hetty Lucassen, lid van het Managementteam van het directoraat-generaal Overheidsorganisatie (DGOO) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), zette tijdens dit ICTU Café kort uiteen wat de Nederlandse inzet is bij digitaliseringsprojecten in Europa en ontwikkelingen zoals de Single Digital Gateway. 

ICTU is nauw betrokken bij de uitwerking van de Single Digital Gateway in opdracht van het ministerie van BZK.  Menno Gmelig Meijling, adviseur bij ICTU, verzorgde een korte inleiding en modereerde dit ICTU Café.

Bekijk ook de impressie van deze bijeenkomst.

Meer weten over de opzet en doelgroepen van het ICTU Café? Kijk dan op de pagina over het ICTU Café.