Overslaan en naar de inhoud gaan

Festival De Bedoeling - Dienstverlening & Privacy in balans!

Evenement

De Autoriteit Persoonsgegevens, de Nationale ombudsman, de Manifestgroep, VNG en het ministerie van BZK organiseren op woensdag 14 november aanstaande in Orpheus Apeldoorn het Festival De Bedoeling - Dienstverlening & Privacy in balans!

Overheden werken continu aan verbetering van de dienstverlening. “Mens Centraal” is steeds meer het uitgangspunt. De burger verwacht van de overheid maatwerk, maar is wars van willekeur. Beleid wordt steeds vaker van onderop gemaakt. De klant centraal, de uitvoerders aan zet. Zij hebben goede bedoelingen, maar willen burgers wel geholpen worden? En tegen welke prijs? Het uitwisselen van informatie tussen uitvoerders maakt slimme hulp makkelijker, maar mag het ook?

Digitalisering en technologie bieden veel mogelijkheden om burgers beter van dienst te zijn. De AVG en andere wet- en regelgeving beschermen het grondrecht op privacy, maar worden soms ook als belemmerend ervaren. Verbeteren van dienstverlening en tegelijkertijd zorgen voor behoud van privacy en vrijheid: hoe houden wij de balans in de dagelijkse praktijk?

Kijk voor meer informatie op de website van het Festival De Bedoeling - Dienstverlening & Privacy in balans!