Overslaan en naar de inhoud gaan

Compliance by design en Discipl

De Dutch Blockchain Coalition publiceerde het bericht 'Financiële Regelingen Check helpt ondernemer tijdens de corona-crisis'.

Lees het bericht over de Regeling Check op de website van de DBC.

De Dutch Blockchain Coalition (DBC), ICTU en TNO lanceren deze Regelingen Check. Een tool die ondernemers en burgers de mogelijkheid geeft om snel inzicht te krijgen in voor hen beschikbare financiële noodmaatregelen. De Regelingen Check is open source en kan door alle overheidsorganisaties worden ingezet en aangevuld.

Betrokkenheid ICTU

Giulietta Marani (ICTU): 'Vanuit Discipl hebben we voor het project Compliance by Design samen met de Dutch Blockchain Coalition (DBC) in opdracht van het RVO een Proof of Concept gebouwd rondom een landbouwregeling/subsidie. Doel is om te laten zien dat we snel een compliant, transparante en schaalbare oplossing kunnen bouwen, waarbij we de wetgeving achter de subsidieregeling volgens de FLINT-methode modelleren.

De afgelopen periode presenteerde het kabinet diverse noodmaatregelen om burgers en ondernemers te ondersteunen nu het dagelijkse leven is stilgevallen als gevolg van de corona-crisis. Dit leidde tot een grote hoeveelheid informatieverzoeken en aanvragen bij diverse overheidsorganisaties.

Onlangs kwamen we samen met Koen Hartog van de DBC met het idee om deze toepassing uit te bouwen tot een regelingchecker, waarbij een ondernemer in één portaal kan zien of hij in aanmerking komt voor een of meerdere van de drie grootste regelingen die er nu zijn. De KVK heeft versneld toegang tot hun handelsregister geregeld en TNO heeft meegeholpen met de ontwikkeling. Een ondernemer vult zijn KVK-nummer in en meteen wordt er een aantal checks gedaan. Als er nog aanvullende informatie nodig is, wordt dat per regeling gevraagd.'

Meer informatie over Discipl: Giulietta Marani (giulietta.marani@ictu.nl).

Meer weten?