Voordracht professor Peter Sloot 22 juni 2021 'Navigeren in een complexe wereld'

Publicatie za, 07/10/2021 - 16:18
Onderdeel van magazine: ICTU Magazine juli 2021
Heeft u deze uitzending gemist, dan kunt u deze hier terugkijken.

Vanaf juni tot en met oktober start weer een nieuwe serie ICTU Cafés on screen, een aantal mini-colleges waarin we online ingaan op actuele vraagstukken in ons werkveld.

ICTU organiseert deze serie in het kader van ICTU 20 jaar.

In deze serie aandacht voor ontwikkelingen in de (digitale) technologie in relatie tot maatschappelijke vraagstukken. En aandacht voor de rol van de overheid en de digitale menselijke maat daarbij. Hoe kunnen we daar mee omgaan?

De grote uitdagingen of ‘wicked problems’ van nu en de toekomst vragen om anders en om verder kijken.

Inzichten uit de complexiteitswetenschap

Op 22 juni gaf Peter Sloot, professor of Complex Adaptive Systems aan de UvA en directeur van het Institute for Advanced Study (IAS) een voordracht over hoe inzichten uit de complexiteitswetenschap ons daarbij kunnen inspireren en helpen.

Heeft u deze voordracht gemist? U kunt deze hier nog even terugkijken.Meer weten over het Institute for Advanced Study? Bekijk de website van het IAS.

De volgende voordracht in deze serie wordt gegeven door dr. Rebecca Moody, assistent professor aan de EUR. Meer informatie volgt binnenkort!

De vorige serie ICTU Cafés on screen, met bijdragen van Jeroen van den Hoven, Marlies van Steenbergen en Joost Broekens, kunt u hier eveneens terugkijken.

Inschrijven Magazine

Meld u aan voor het ICTU Magazine, en ontvang regelmatig nieuws en inspiratie over ontwikkelingen in de digitale overheid.