Sessie 'Tovenaarsleerlingen III: Data-alchemie voor beginners'

Publicatie 24 nov 2021
De opname van de online sessie 'Tovenaarsleerlingen deel III' met Eric Nieuwland tijdens het ICTU Inspiratiefestival op 4 november 2021.


Een introductie in cryptografie zonder technisch te worden. Hoe beschermen we informatie op het internet en in een computer? Wie op zoek gaat naar het antwoord op deze vraag loopt al snel tegen een hoop wiskunde en technische details op.  Toch zijn die niet nodig om op hoofdlijnen te begrijpen hoe het werkt. Onderweg veranderen we goud (data) in lood (balast) en weer terug. En passant nemen we ook nog even wachtwoorden mee: waarom al die regels over lengte en tekens?

Deze sessie is interessant voor iedereen die wel iets van encryptie wil weten, maar geen ambitie heeft er zelf mee aan de slag te gaan. En natuurlijk voor iedereen die iets meer wil weten over hoe informatie veilig blijft. Deze sessie is verzorgd door Eric Nieuwland, solution architect, informatiebeveiliger en privacybeschermer bij ICTU.

Meer lezen over het online ICTU Inspiratiefestival, of uitzendingen van Inspiratiefestival terugkijken? Bekijk dan de terugkijkpagina van het ICTU Inspiratiefestival.

Meer weten?

Reactie toevoegen

Laat een reactie achter