Sessie 'Samenwerken als één overheid?' ICTU Inspiratiefestival 4 november 2021

Publicatie 24 nov 2021
De opname van de online sessie 'Samenwerken als één overheid' tijdens het ICTU Inspiratiefestival op 4 november 2021.

De maatschappij verwacht van de overheid dat deze samenwerkt als één overheid, over grenzen heen, in ketens, netwerken, of interbestuurlijk voor overheden. Ook de maatschappelijke opgaven waar we voor staan maken die samenwerking meer en meer noodzakelijk. Hoe kunnen we die samenwerking vormgeven, welke aanpak kan daarbij helpen?

Dat thema ligt in deze sessie ter tafel. Tafelgasten zijn Rienk Hoff, die zijn ervaringen deelt vanuit het initiatief 1 Overheid, over wat nodig is om overheden samen te kunnen laten werken. Pieter Tops brengt het bestuurskundig perspectief in: wat zijn de uitdagingen als het gaat om die integrale aanpak? Toine Dam, landelijk projectleider van o.a. City Deal Zicht op Ondermijning, neemt zijn ervaring mee over de werkwijze hoe samenwerking in de praktijk tot stand kan komen, en wat dat vraagt van betrokken partijen. Host aan deze tafel is Art Klijn, programmamanager bij ICTU.

Meer lezen over het online ICTU Inspiratiefestival van 4 november 2021, of uitzendingen van het Inspiratiefestival terugkijken? Bezoek dan de terugkijkpagina van het ICTU Inspiratiefestival.

NB Ondertiteling (tekst) volgt zo spoedig mogelijk.

Meer weten?

Reactie toevoegen

Laat een reactie achter