Sessie 'Burgervriendelijke inzage in persoonsgegevens' ICTU Inspiratiefestival 4 november 2021

Publicatie 24 nov 2021
De opname van de online sessie 'Burgervriendelijke inzage in persoonsgegevens' tijdens het ICTU Inspiratiefestival op 4 november 2021.

Burgers hebben recht op inzage en correctie van hun persoonsgegevens (AVG). Op dit moment bestaat er echter  voor burgers nog geen praktische en betekenisvolle informatie over gegevensuitwisselingen bij overheidsorganisaties, over overheidsbesluiten die burgers aangaan.
De uitdaging is het creëren van een voor burgers begrijpelijk inzageoverzicht van gegevensleveringen uit overheidsregistraties, een overzicht dat tevens bruikbaar is voor de houders van deze registraties.

Met behulp van Design Thinking en door grootschalig gebruikersonderzoek is dit vraagstuk in prototypes uitgewerkt. In deze sessie nemen Paul Zeef (ministerie van BZK) en  Marjan Schnetz (Ockham Groep) u mee in de zoektocht naar  het creëren van een dergelijk nuttig en begrijpelijk inzageoverzicht. En benoemen zij de trends en ontwikkelingen die uit onderzoek volgen.

Meer lezen over het online ICTU Inspiratiefestival van 4 november 2021, of uitzendingen van Inspiratiefestival terugkijken? Bekijk dan de terugkijkpagina van het ICTU Inspiratiefestival.

 

Meer weten?

Reactie toevoegen

Laat een reactie achter