Podcast over XR

Publicatie vr, 08/19/2022 - 15:20
Foto van persoon met VR bril (fotografie ANP)

In deze ICTU podcastserie vertellen verschillende experts over hoe wordt samengewerkt aan een betere digitale overheid. Dilemma's, inzichten en ervaringen uit de praktijk komen aan bod.
In deze nieuwe aflevering gaat het ook over die digitale overheid, en dan over Extended Reality technologie, ofwel XR.  

We zien XR-technologieën zoals VR en AR in allerlei domeinen terugkomen. In de game industrie, het onderwijs, de zorg, maar ook bij Defensie. Zo gebruikt Defensie VR al jaren in de dagelijkse praktijk.

In deze aflevering gaat Liesbeth Hak (ICTU) in gesprek met vijf vertegenwoordigers van Defensie die hierover meer vertellen. Met bijdragen van Michel Caspers (Gamedirector van de XR-campus Simulatie Centrum Maritiem), Ewout van Dort (Hoofd Research & Development van simulatiecentrum van de Landmacht), Rombout Karelse (Lead innovation manager bij het Joined IT Commando, onderdeel van de Defensiematerieel organisatie), Patrick Telui (Plaatsvervangend hoofd innovatiecentrum AIR) en Henk Wentink (Hoofd Simulatiecentrum Koninklijke Marechaussee).

Deze podcast werd onlangs ook vermeld in de nieuwsbrief van de Rijks Innovatie Community (RIC). Tijdens INNOvember, hét rijksbrede innovatie‐event van en voor de overheid, georganiseerd door de RIC samen met overheden, zal ICTU twee sessies verzorgen. De podcast over XR werd eerder gepubliceerd in het ICTU Magazine (juli 2022).

Veel luisterplezier met onderstaande podcast!

Meer weten?

Reactie toevoegen

Laat een reactie achter