Impressie 'De overheid van nu en overmorgen'

Publicatie vr, 10/13/2017 - 10:56
Onderdeel van magazine: ICTU Magazine oktober 2017

Is de Nederlandse overheid onvoldoende toegerust op de noodzakelijke digitale transformatie van beleidsvorming en dienstverlening? Wat is die digitale transformatie en hoe ziet die overheid van overmorgen er dan uit? Wat doen we nu al?

Deze vragen stonden centraal op de Inspiratiedag die ICTU organiseerde op woensdag 27 september. Een dag exclusief voor genodigden werkzaam binnen de digitale overheid.

Met bijdragen van Inge Philips (directeur Cyber Risk Services Deloitte), Menno Lanting (auteur van onder andere 'Olietankers en speedboten', en recent 'De disruptieparadox') en Sander Klous (hoogleraar Big Data Ecosystems for Business and Society (UvA). En met bijdragen van experts in tien verdiepingssessies.

Op 27 september publiceerden we ook het ICTU Whitepaper Open source ecosysteem.

Een uitgebreid verslag van deze dag - in woord en beeld – vindt u in ons online ICTU-magazine. Bekijk de video impressie en het korte verslag van de plenaire sprekers op 27 september 2017. Of bekijk de impressies van de verdiepingssessies.

Lees ook het interview met Sander Klous en het interview met Inge Philips in opmaat naar deze bijeenkomst. Onlangs verscheen ook het interview met Menno Lanting, de derde plenaire spreker op de Inspiratiedag.

Inschrijven Magazine

Meld u aan voor het ICTU Magazine, en ontvang regelmatig nieuws en inspiratie over ontwikkelingen in de digitale overheid.