Wij werken vanuit de overtuiging dat ICT de overheid vooruit helpt bij maatschappelijke vraagstukken

Overheidsdienstverlening als een kadootje

Een gebruiksvriendelijke overheid: de community van Gebruiker Centraal zet zich daar al negen jaar voor in. Daarbij gaat het om veel meer dan begrijpelijke communicatie. Het ultieme doel is overheidsdienstverlening die wordt gezien als een kadootje.

Bijeenkomst Gebruiker Centraal

Sneller en beter gegevens uitwisselen in de zorg

Zorgorganisaties in de langdurige zorg wisselen onderling en met ziekenhuizen in totaal 460.000 verpleegkundige overdrachten per jaar uit. Er is veel winst te behalen als dit elektronisch kan. Dat was het doel van het programma InZicht, dat deze zomer werd afgerond. 

Logo InZicht

Vijf jaar overheidsbreed oefenen

Voor de vijfde keer organiseert het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dit jaar de Overheidsbrede Cyberoefening. De betrokkenheid bij het onderwerp cyberveiligheid is steeds groter geworden. Maar we zijn er nog niet. Dat zegt Sjoerd Potters, in 2020 voorzitter van het crisisteam tijdens de Overheidsbrede Cyberoefening.

Cyberoefening
Cover_Staat_van_de_Uitvoering. Fotografie: Jan_Buteijn.
Publicatie 26 jan 2023

'Samenwerken van tekentafel tot loket'

Interview met Abdeluheb Choho en Ester Baauw over de publicatie Staat van de Uitvoering, die op 18 januari werd aangeboden aan Vera Bergkamp, voorzitter van de Tweede Kamer.

Lees publicatie